25 juni 2014
19:00

Surahammar FK

Referat: Fagersta Södra - Surahammar FK

Södra tog sin 6:e raka seger på hemmaplan och är alltjämt obesegrade på Onsjövallen. Södra tog tag i taktpinnen direkt och pressade tillbaka Sura som försvarade sig väl . Efter ett flertal halvchanser så kommer ledningsmålet i den 17:e minuten genom Wille klasèn som stöter in bollen från nära håll efter att Artur Poghosyan gjort ett magnifikt förarbete. 2-0 till Södra kommer genom den notoriske målskytten Johan Adamsson som i den 28:e minuten på volley slår in Classe Gustafssons inlägg. 3-0 kommer i den 32:a minuten genom Artur P som tar hand om sin egen retur och dundrar upp bollen i nättaket. Södra är nära att uttöka sin ledning men skottet från Artur räddas av målvakten. 3-0 i halvtid. Södra var helt överlägsna i första halvlek och hade 12-0 !!!! i avslut mot mål. Det var många på Onsjövallen som trodde att matchen var körd redan i halvtid men inte spelarna i Sura.

Andra halvlek började som den första då Jimmy Jönsson har ett skott i den 5o :e minuten som målvakten i Sura räddar fint. Därefter så börjar Sura att sätta hög press på Södra och skapar nåra farliga chanser innan man hittar rätt i den 60:e minuten då en friställd spelare sätter dit den med pannan( 1-3). 2-3 kommer i den 67:e minuten då man rullar upp ett stillastående Södra. Sura får förnyade krafter när man gör målen och hemmalaget bara backar hem ock kontrar det är nära att Sebba Jansson uttökar Södras ledning när han vänder bort sin försvarare och avlossar vänstern men målisen står rätt placerad och räddar. Den stora kvitteringschansen kommer i den 88:e minuten då Sura får ett friläge men Daniel Hedlund i Södramålet får göra en kanonräddning när han avvärjer skottet. Matchen slutar 3-2 till Fagersta Södra.

Dem som ska ha extra plus i Södra är Artur Poghosyan som var matchens lirare tillsammans med Suras mittback (nr 6) , även Martin Metsomäki och Serge Hermann ska ha beröm för sin insats. Plus ska även målisen Daniel Hedlund ha som gjorde en matchavgörande räddning i slutmintrarna men som även spelade stabilt i övrigt.